Onze organisatie

’t Oolderluk Hoes biedt voor volwassenen vanaf 50 jaar een gestructureerde, zinvolle en huiselijke dagbesteding, waarin waardering en respect voorop staan. Waar mensen meegenieten en/of meewerken en meedenken, waar sociale contacten verbreed worden en waar saamhorigheid centraal staat.

Wij vinden het belangrijk dat deelnemers/cliënten zich van betekenis voelen, zich veilig voelen bij ons en dat zij een prettige dag ervaren.

Naast dagbesteding is het ook mogelijk om begeleiding in de thuissituatie te bieden, om bijvoorbeeld de  mantelzorger te ontlasten. 

't Oolderluk Hoes heeft ruime ervaring in het begeleiden van mensen met Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH) en Alzheimer. 

Op de boerderij is een wandeltuin, een moestuin, er zijn geiten, kippen en ander kleinvee. De warme maaltijd is een centraal moment van de dag. Veel aandacht wordt besteed aan de voorbereiding, waaronder de verwerking van groenten uit eigen tuin.

Wandeltuin
Geiten
Moestuin


Geluiden, geuren en beelden brengen verhalen van vroeger tot leven. Cliënten zijn in gesprek met elkaar, de boer of veearts, enz.. 

 

Naast de zorgboerderij is het melkveebedrijf, voor cliënten kan het van grote waarde zijn, om hier volop van te genieten en eventueel mee te werken. 

Kortom, voldoende variatie en wat belangrijk is, er wordt rekening gehouden met de voorkeuren en mogelijkheden van de cliënt.